Ervaringen

Ervaringen van kinderen

Een jongetje denkt steeds dat hij niet leuk of goed genoeg is. Na de training zegt hij: “Ik luister niet zo vaak meer naar die stem in mij. Ik ben de baas, zeg ik dan!”

"Ik vond het eerst moeilijk, maar toch leuk!"

"Ik dacht dat ik in mijn bed lag, het was lekker warm en stil."

Ervaringen van ouders

"Elke avond was het een drama om mijn dochtertje in slaap te krijgen. Telkens kwam ze weer haar bed uit. Sinds we voor het slapen gaan de 'kikkeroefening' doen, valt ze sneller in slaap en is ze ook meer uitgerust als ze wakker wordt!".

"Ik gebruik nu ook het 'weerbericht' om met mijn zoontje over zijn emoties te praten wanneer hij een boze bui heeft.".

Ervaringen van leerkrachten

De leerkracht zegt: "Tsjonge, wat zijn jullie druk!". "Zullen we een kikkeroefening doen?" roepen de kinderen.

Een 8 jarig jongetje lukt het maar niet om, tijdens de aandachtslessen die gegeven worden, stil te zijn. Nog voordat de juf een belletje (ten teken van het einde van de oefening) kan laten horen, roept hij al: "Juf gaat het belletje doen!". De leerkracht spreekt met hem af dat hij zo min mogelijk andere kinderen stoort. Hij blijft het moeilijk vinden om zijn aandacht op zijn binnenwereld te richten en niet op de buitenwereld. In de 4e les lukt het hem! Tijdens de oefening 'stilzitten als een kikker' kan hij zijn ogen dicht doen en blijft 1 volle minuut stilzitten! Hij is beretrots! Vanaf dat moment vindt hij het niet meer zo moeilijk en zelfs ' lekker'; "Juf, als ik de kikkeroefening doe, heb ik meer rust in mijn hoofd!".

"Juf, ik ben zo zenuwachtig voor mijn spreekbeurt! Mag ik even een kikkeroefening doen om rustig te worden?"