Kinderen

Welkom op de site van KALM: Kinderen Aandacht Lessen Mindfulness.

Op deze site vindt u informatie over mindfulness met kinderen tussen 5 en 15 jaar. De mindfulness- of aandachtstraining wordt zowel aan individuele kinderen of aan kinderen in kleine groepjes (maximaal 8 kinderen) gegeven. Bij ‘scholen’ vindt u informatie over aandachtstrainingen aan groepen kinderen op scholen.

Waarom mindfulness met kinderen? Aandachts- of mindfulness-training geeft kinderen de mogelijkheid om er zelf voor te zorgen dat zij lekker in hun vel zitten. Zowel op momenten dat het goed gaat als op momenten dat het tegenzit.

Bij mindfulness met kinderen wordt gebruik gemaakt van de methode ‘Aandacht werkt!’. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor ieder kind tussen 5 en 15 jaar. In 8-wekelijkse bijeenkomsten van 1-1,5 uur (afhankelijk van de leeftijd) leert een kind de aandacht en opmerkzaamheid (mindfulness) te trainen en beter met zijn eigen gedachten en gevoelens om te gaan.

Mindfulness met kinderen richt zich op de ‘binnenwereld’ waardoor een kind leert om meer met zichzelf in contact te staan. Vanuit begrip voor zichzelf ontstaat begrip voor de ander. De mindfulness-training wordt afgewisseld met ontspanningsoefeningen waardoor kinderen zich ook lichamelijk meer leren ontspannen.